Nintendo: ‘sorry dat het homohuwelijk ontbrak’

Nintendo: 'sorry dat het homohuwelijk ontbrak'
In het spel Tomodachi Life is het niet mogelijk om een relatie met gamers van hetzelfde geslacht aan te gaan. Iets dat de Japanse gamefabrikant op veel kritiek kwam te staan.

In het sociale Nintendospel Tomodachi Life, dat binnenkort in Europa en de VS uitkomt, kun je met Mii-figuurtjes over een eiland lopen en interacties aangaan met andere spelers. Met elkaar trouwen is ook mogelijk, maar wel alleen met figuurtjes van een ander geslacht. Iets dat Nintendo niet bewust gedaan lijkt te hebben – in Japan bestaat het homohuwelijk immers niet – en het verdedigde het met de mededeling “nooit enige vorm van sociaal commentaar in de game te willen stoppen”.

Bij de 23-jarige gaymer, pardon, gamer Tye Marini schoot het ontbreken van relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht echter in het verkeerde keelgat, en startte de campagne #Miiquality om er aandacht voor te vragen. Volgens Marini omdat het sociale aspect en de interactie een belangrijk onderdeel van de game zijn, maar hij daarin gelimiteerd wordt.

Door de commotie is Nintendo teruggekomen op het eerdere besluit, en biedt op haar site excuses aan. Echter, het homohuwelijk mogelijk maken via een patch zal niet lukken:

“We apologize for disappointing many people by failing to include same-sex relationships in Tomodachi Life. Unfortunately, it is not possible for us to change this game’s design, and such a significant development change can’t be accomplished with a post-ship patch.”

Als er een vervolg op Tomodachi Life komt, zal Nintendo wel de mogelijkheid aanbieden om met personages van hetzelfde geslacht te trouwen/verloven/digidaten/whatever:

“We pledge that if we create a next installment in the Tomodachi series, we will strive to design a game-play experience from the ground up that is more inclusive, and better represents all players.”

Hieronder de oproep van Marini:
[gv data=”BlTZlwSHqVc”][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *