Nintendo: Super Mario Run levert ons te weinig op

Nintendo: Super Mario Run levert te weinig op
De groep spelers die uiteindelijk de volledige game kopen is te weinig.

Super Mario Run is op zowel iOS als op Android gratis te downloaden en te spelen. Het betreft een uitgebreide trial, want na een aantal levels zul je moeten betalen om verder te kunnen gaan. Het meerendeel van de spelers kiest hier echter niet voor en besluit de game niet meer te spelen, tot frustratie van Nintendo.

Het bedrijf zegt tegenover de Aziatische krant Nikkei dat het spel minder oplevert dan gedacht. Een andere game van Nintendo, genaamd Fire Emblem Heroes, doet het zelfs beter in omzet. Ook dit is een gratis te downloaden game, waar door middel van microtransacties aankopen kunnen worden gedaan.

Het tij kan nog gekeerd worden. De game werd gisteren gelanceerd op Android. Nintendo verwacht echter niet meer te gaan verdienen met de Android-versie in vergelijking met iOS. Ondanks de tegenvallende inkomsten willen de Japanners niet veranderen van strategie.

Nintendo wil zich niet alleen op het financiële aspect richten als het gaat om mobiele games. Door games als Super Mario Run naar een ander platform dan een Nintendo-apparaat te brengen krijgen de karakters van het spel meer herkenning bij het publiek. De kans is groot dat de groep spelers die al eens eerder op Android of iOS in aanraking zijn gekomen met bijvoorbeeld Mario, een apparaat als een Nintendo Switch gaan kopen. Zo pakt Nintendo toch nog extra inkomsten, hetzij via een andere weg.

6 reacties

 1. als ze de publiek groots willen bereiken zal de prijs echt omlaag moeten.
  4,99 voor alles klinkt momenteel een stuk redelijker en het is nog steeds prijzig voor een app.
  kleinere pakketjes van 0,99 per stuk zou het totaalbedrag vervolgens weer richting de 10,- krijgen.

  ik denk dat ik zelf best voor een kleine aankoop van 0,99 per week/maand te porren ben, mits de game leuk is.

  • @lolindir: Tja, vele kleine verkopen leveren uiteindelijk meer op dan een paar volle verkopen.
   Maar Nintendo is NOOIT maar dan ook NOOIT geutig geweest met kortingen of acties.
   Games waren altijd al duur, bleven lang duur, bullshit aanbiedingen, etc etc.

   Ze kijken totaal niet naar de realiteit.

   Het feit dat Nintendo nog bestaat is door de enorm hoge winsten op hun hardware, ook meteen bij release en een handvol games die garant staan voor verkoop records.

   • @turbobrick: ja absoluut, helaas voor de gamers.
    maar geef ze ook eens ongelijk. elke core Nintendo game verkoopt minstens een miljoen stuks. zelfs als de prijs na een jaar nog steeds rond de 60,- ligt.
    zodra ze de prijs omlaag gooien, is de waarde ook echt lager. (kijk naar de digitale NES/SNES spellen) zodra je weet welke kortingen worden gegeven zal hier ook vaker op gewacht worden.
    ik koop bijvooorbeeld om dezelfde reden bewust de meeste games op Steam pas met 75% of meer korting omdat dit simpelweg elk moment kan komen. paar maanden na release al 75% goedkoper uit zijn… Just Cause 2 voor 2,50… het spel heeft totaal geen toekomstige waarde meer. ik snap Nintendo wel, maar t is wel pijnlijk voor onze portemonnee.

    • @lolindir: Nou Nintendo kan de pleuris krijgen … Die paar bijzondere games speel ik dan wel en koop niks meer met launch want de hardware mankeert altijd wat en het kost wat tijd voor ze de boel op orde hebben of komen met een bundel die gunstig is.

     Het voordeel is dan Nintendo zelden gave exclusives heeft die mij persoonlijk boeien. Pokemon en dat soort kleuter games hebben me nooit geboeid net zoals die partygames en dance dingen.
     Als je kijkt naar het kaliber Zelda, Mario en dergelijke dan ben je op iedere console wel met 10 titels hoogstens klaar.

     koop je console 2 jaar later en je hebt dan al 5 van die goeie games op de markt en via marktplaats koop je die voor een leuk bedrag.

     Triest om al die fanboys nu te zien die >400 euro kwijt zijn voor Zelda op de Switch en daarna van verveling die ‘net niet’ games gaan spelen omdat er verder weinig is.
     Ondertussen houden ze zich bezig met hoesjes en doekjes om de dock opdat ze krassen willen vermijden. Worden gedwongen 6 tientjes extra uit te geven voor de peo controller want de joycons werken niet goed en als ze dat wel doen is het comfort na 1 uur wel weg.

     early adopten bij Nintendo is een soort zelf kastijding, en sommigen vinden dat schijnbaar fijn.

     • @turbobrick: nou,nou zo erg zijn die hardware problemen niet eens 😛
      Gamecube, Wii, DS, 3DS en WiiU hadden ook allemaal maar weinig echte problemen.
      de ps3 en vooral de 360 daarentegen hadden meer problemen en OOK schijtgames het eerste jaar. met WAT betere games. Dat is bij de switch nu al met meer dan een handvol AAA’s dit jaar nog opgelost.
      De PS4/xOne hebben een paar jaar terug ook geen vlekkeloze launch gehad en zijn pas net op stoom gekomen qua AAA spelaanbod.
      En ik heb zelf ook niet zozeer de behoefte aan de PS4/xOne omdat ik een prima PC heb.
      Games als Final Fantasy XV zie ik vanzelf op steam verschijnen. (we hebben daar bijna 10 jaar op gewacht, dus paar jaar langer interesseert me niks).

      De media functies zijn ook al ruim en breed aanwezig in dit huis. verder bieden die consoles ook niet zoveel. moeten het juist hebben van de third party support. maar van Nintendo weet ik dat er elke generatie weer een dozijn+ first-party titels uitkomen die gegarandeerd tussen de 8 en de 10 scoren. media en “persoonlijke scores”.
      Maar score daarbuiten gelaten, de meeste franchises zijn gewoon sterk omdat ze erg trouw aan hun core zijn, maar wel weten te innoveren. kijk wat dat betreft naar CoD of Battlefield.
      erg sterke franchises die je vaak hoort als missende Nintendo third party titels.
      Maar Battlefield Hardline was dat jaar bijvoorbeeld maar matig, en CoD is al een paar generaties matig, het zijn niet net zulke stabiele franchises. vandaar ook die hoge prijs van Nintendo “De seal of quality”. denk ik, onder andere. en de polish, Zelda Botw had echt niet 2 jaar geleden uit moeten komen, dat lijkt me een duidelijk geval.

      Meningen zullen altijd verschillen maar ik vermaak me nog steeds met nieuwe mario games.
      de gameplay is simpel genoeg dat m’n dochter lekker mee kan doen, maar word aanzienlijk uitdagender in de verdere levels (Onspeelbaar voor mn dochter voorlopig), en word steeds uitdagendar om je playstyle, haastig spelen en gekke shortcuts proberen etc. het zit in de core van elke Mario platformer.

      Pokemon een kindergame noemen is dan wel erg zwart/wit.
      de style of de gameplay?…
      vind het zelf sinds de gameboy advance dagen niet meer zo leuk (te veel gekke nieuwe pokemon). en die nieuwe zaken als mega evoluties slaan nergens op.. maar handheld style pokemon games zijn nog steeds rete-populair en zal de switch een goeie boost geven. en eerlijk ben ik ook snel geinterreseert om het weer eens te proberen vanwege de tv dock in plaats van draagbaarheid deze keer. de core gameplay van red/blue en gold/silver is gewoon top-notch onder gaming in z’n algemeen.

      je komt het wel vaker tegen online, maar inderdaad. een PC plus Nintendo console/handheld is echt een goeie combo. mits je inderdaad de “Kiddy” Nintendo style prima vind.
      ik had Splatoon denk minder snel interessant gevonden als je alle levels met bloed zou moeten verfen bijvoorbeeld… het hele inkling thema van Nintendo is nagenoeg “perfect”.
      veel beter “Voor iedereen” ga je het niet verzinnen..

      Zijn er trouwens ook nog andere gebruikers aanwezig op Apparata? lol.
      Vind het overigens altijd prima discussies met je hoor, Turbobrick. 🙂

     • @lolindir: Hardware issues met de X360 waren er met de launch niet … Het duurde best wel een tijdje voordat de RROD kwam. Het was ook niet iets dat men direct bij reviews al constateerde.

      Bij de Switch zijn er al diverse issues die nog voor de reelase aan het licht kwamen, en 1 week na de release waren er overal wel klachten te vinden.
      Kortom, er is niet tot nauwelijks serieus getest en zoals gewoonlijk is er veel goedkope hardware gebruikt.
      Een kickstand van 5 centen en als je tabletop speelt kan je niet eens laden want de stekker past dan niet. Niet ondenkbaar in de trein of vliegtuig zoals hun graag adverteren.

      Er is gewoon niet over na gedacht.

      Laten we verder kijken:

      – GEEN mogelijk tot het backuppen van je savegames op dit moment, niet via een cloudservice of op SD ofzo. Iets dat met zelfs een Wii destijds kon. En dan heb je nu een portable device die veel sneller defect of kwijt kan raken. Leuk als je al je games opnieuw kan beginnen.

      – Het krassen is een issue, hoe je het ook wend of keert. Nu zie je mensen die meer bezig zijn met hoesjes plakken, protectors en allemaal lapmiddelen dan dat ze aan het gamen zijn. Anno 2017, en meer dan 10 jaar hebben we smartphones en dan komt Nintendo aanzetten met goedkope plastic screen ipv glas.

      – Wifi ontvangst niet best, terwijl andere producten op dezelfde locatie in het het wel goed doen.

      – Geen ethernet poort. Had makkelijk in die 5 euro dock gekunt want er was ruimte zat.
      Straks met online gamen kan dat weleens heel belangerijk worden, en kan je voor 30 euro een adapter gaan aanschaffen, lekker handig. Een dock dient compleet te zijn.

      – Joycon issues, die zelfs Nintendo erkend. Een basis functie ! Dit moet gewoon altijd goed werken, ten alle tijden. Niet met beperkingen van de bloemen moeten van tafel, en je knieen zitten in de weg of ga maar wat dichterbij zitten.

      Zo maar even een greep.

      Games ?
      Ja niemand had bij launch 10 AAA games, MAAR ten tijden van de andere consoles gingen hun next gen er was er niks anders. Ze liepen voorop en waren het beste op console gebied.
      De Switch komt in een bestaand segement en lopen qua hardware gewoon ver achter en innoveren op geen enkel vlak muv het kunnen docken en dus een HDMI uitgang.

      Als je dan ook meer geld vraagt (ruim) dan gaan mensen kijken naar de competitie en vergelijken en dan is het karig.
      Door 6 maanden te wachten hadden ze goed kunnen testen, voldoende exemplaren kunnen fabriceren, en ze konden met 3x zoveel games launchen.

      Nu ben je gewoon 400 euro kwijt voor een Switch + Zelda … Punt
      Als je een case en protector wilt ga je boven de 400 en dat is een feit.

      De PS4 of XB1 heb je al ruim onder de 300 met 1 game. Voor onder de 400 euro scoor je al een PS4Pro met op dit moment een mega aanbod AAA games.

      We vermaken ons allemaal wel met Mario games maar dat is maar even. Er zijn maar weinig mensen die nog dagelijks die game spelen 6 weken na release.
      Die Magische Nintendo exclusives zijn te weinig om mensen bezig te houden en dat is een feit !
      Onzin ? Leg dan eens uit waarom vrijwel niemand dan de WiiU had of ook maar kende terwijl er best wel 10 top titels te krijgen zijn en de echte fans die gewoon hadden kunnen spelen.

      Inmiddels zie je veel van die ‘echte’ fans ten tonele komen nu de Switch er is. Huilen van emotie als ze Zelda BOTW zien bij de presentatie. De afgelopen jaren hebben we niks van 90% van hun gehoord terwijl er mega games uit kwamen voor echte Nintendo game liefhebbers.
      Nu is opeens iedereen en zijn moeder fan en willen opeens in de trein spelen enzo.
      Het de afgelopen 4 jaar nauwelijks iemand in de trein of vliegtuigen zien gamen op een 3DS of Vita muv jonge kinderen. Nee, smartphone en Tablet gamers zag ik.

      Kortom, het is cool wanneer het uitkomt. Het zijn aparte fans en ik ben er zelf ook 1, maar in tegenstelling tot de groep heb ik geen oogkleppen op en durf wel kritisch te zijn.
      De groep zie je alles maar bagataliseren en voor zoete koek slikken. Als Apple dit soort fails had dan was de wereld te klein, maar nu is het okay want het is Nintendo.
      Online en cloud services boeien nu even niet, komt wel en dat is prima … (opeens)
      Constant maar leven in 1992 met de hoop op een Virtual Console om die oude zooi te kunnen spelen, logisch aan 1 kant want er komen te weinig echt goede titels uit en de periodes er tussen zijn erg lang.

      Ik kan een uur doorgaan met het beschrijven van de moderne Nintendo fan.

      Ik ben een Allround gamer, en limit mezelf niet toch PC maar speel ook PS4, Nintendo, Xbox want alleen dan kan je de beste games spelen en soms zijn die op dat ene platform, en dan op de andere.
      De PS4 heb ik wel de meeste fun van, zeker de laatste 2 jaar gaat die als een trein qua titels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *