‘Nintendo Switch games installeren ook in 2018 een gedoe’

Nintendo Switch cartridges
Slecht nieuws voor iedereen die van gemak houdt.

Nintendo kan terugkijken op 2018 als een geslaagd jaar. Hoewel haar grote doorbraak in de wereld van smartphonespellen ietwat stokte, blies het nieuw leven in haar consolelijn met de Nintendo Switch. Het hybride systeem is inmiddels al de grens van vele miljoenen verkopen gepasseerd, maar is zeker niet vlekkeloos.

Zo ook de cartridges van de Nintendo Switch. Hoewel de Switch met cartridges voor games werkt, is er ook 32GB aan interne opslag aanwezig die uitgebreid kan worden aan de hand van een microSD-kaart. De geplande cartridges van 64GB komen volgens The Wall Street Journal (via NU.nl) echter niet in de tweede helft van 2018.

Nintendo heeft naar verluidt problemen met het ontwikkelen van de grote cartridges, waardoor deze hoogstwaarschijnlijk pas in 2019 verkocht zullen worden. Erg vervelend, want lang niet alle spellen hebben genoeg aan de huidige installatiecapaciteit.

Hierdoor zouden spellen die groter zijn dan 32GB ook volledig fysiek kunnen worden uitgebracht. Een goed voorbeeld hiervan is L.A. Noire. De game vereist een update van maar liefst 14GB, omdat het spel niet genoeg heeft aan de maximale capaciteit van de cartridge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *