Nintendo Switch geeft online piraten geen kans

Auteur: , Geen reacties
Nintendo Switch walst over de Wii U heen

Betalen zal je!

De Nintendo Switch is inmiddels alweer een tijdje in ons midden en kent nu al meer succes dan zijn voorganger, de geflopte Wii U. Niet zo gek ook, want de ondersteuning voor de console én het concept valt goed in de smaak. Helaas zijn er ook veel misbruikmakers die proberen om voor een dubbeltje op de eerste rij te zitten. Nintendo heeft daar genoeg van.

De techgigant neemt namelijk maatregelen tegen gebruikers die gebruikmaken van illegale kopieën op hun Switch. Het geïntegreerde systeem van Nintendo herkent razendsnel of een spel legaal is. Is dit niet het geval, dan kan de toegang tot het internet van de illegale games worden ontzegd. In het ergste geval kan zelfs je console verbannen worden van het Nintendo-netwerk.

De info is afkomstig van een hacker van de console, die de manier van handelen door Nintendo op de Reddit-subpagina van SwitchHacks uitlegt. Het maakt niet uit of de game uit de winkel is of gedownload, de check vindt plaats op de servers van Nintendo en is niet te omzeilen.

Speel je wel een legaal spel, dan krijg je automatisch een ‘authorization token’ die niet kan worden nagemaakt. Let dus goed op wanneer je een tweedehands spel koopt voor de Switch. Voordat je het weet blijkt het om een illegale kopie te gaan en wordt jouw Switch van het Nintendo-netwerk verbannen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).