Nintendo Switch walst over de Wii U heen

Auteur: , 2 Reacties
Nintendo Switch walst over de Wii U heen

Het kleurrijke apparaatje is een enorm succes.

De Wii U. Kennen we ‘m nog? De console van Nintendo werd snel in een verdomhoekje geplaatst, want van een succes kun je absoluut niet spreken. De Switch is daarentegen wel een hit. En wat voor een hit.

Uit de laatste verkoopcijfers blijkt dat de Switch in het laatste kwartaal van het afgelopen jaar 7,23 miljoen keer is verkocht. Daarmee komt het totaal op 14,86 miljoen stuks. Een record en daarmee overtreft de Switch de Wii U. De console ging in november 2012 in de verkoop en wist ‘slechts’ 13,56 miljoen verkopen te noteren toen Nintendo de stekker uit het project trok.

Op het gebied van games doet Nintendo momenteel ook goede zaken. Het bedrijf verkocht tot nu toe meer dan negen miljoen exemplaren van Super Mario Odyssey. Daarnaast werden er meer dan zeven miljoen exemplaren verkocht van Mario Kart 8 Deluxe. The Legend of Zelda: Breath of the Wild is goed voor meer dan zes miljoen verkopen en Splatoon 2 werd meer dan 4 miljoen keer verkocht.2 reacties

Het is een leuk ding, maar ik vindt €60 voor de meeste spellen, die behoorlijk ‘casual’ zijn toch te gek..
Zelda bijv uitgezonderd.
@lekkaah: Klopt ! Het merendeel zijn indygames of games die je op een tablet of telefoon kan spelen voor een paar euro.
De echte toppers zijn overigens niet echt beter als op de WiiU (Zelda, Mariokart, Splatoon2) en dat komt deels omdat de hardware niet heel veel beter is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).