Nintendo trekt de stekker uit Super Mario Maker

Nintendo trekt de stekker uit Super Mario Maker

Nintendo heeft de beslissing genomen om te stoppen met de ondersteuning van Super Mario Maker.

Met de komst van de Nintendo Switch zijn de hoogtijdagen van de Wii U inmiddels ver achter ons. Alles draait inmiddels om de Switch en niet zo gek op. Het apparaat is een mega succes. Daarom heeft Nintendo dan ook een beslissing genomen met de ondersteuning van een game op de Wii U, Super Mario Maker.

Super Mario Maker op de Wii U zal per 31 maart 2021 niet meer alle functionaliteiten bieden. Nintendo trekt er de stekker uit. Onder andere de mogelijkheid om zelf mappen te uploaden in de game zal vanaf die 31ste niet meer mogelijk zijn. Gamers zijn aangewezen op het vervolg van de game op de Nintendo Switch.

Het is niet ongebruikelijk dat een oude game geen ondersteuning meer krijgt. Zo sluit EA Games zo nu en dan servers van oude games, denk bijvoorbeeld aan een Medal of Honor van vroeger. De servercapaciteit open houden voor dat soort games is financieel niet rendabel.

Super Mario Maker op de Wii U verscheen in 2015. Blijkbaar spelen niet heel veel mensen meer deze game, want het is natuurlijk niet zomaar dat Nintendo er na vijf jaar de stekker uittrekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *