Nintendo werkt aan Game Boy-emulator voor smartphones?

Nintendo-Gameboy-emulator
Gaat Nintendo dan toch de smartphonemarkt onveilig maken? Een nieuw patent toont aan dat er hard gewerkt wordt aan een officiƫle Game Boy-emulator.

Het wemelt in de App Store en Google Play Store van de onofficiƫle emulators, die vooral in het geval van de iOS-winkel snel verwijderd worden. Hoewel deze apps (zoals GBA4iOS) vaak niet lang bestaan, tonen ze wel aan hoe goed ouderwetse Game Boy-games zouden werken op een smartphone of tablet.

Nintendo verandert
Het patent dat onlangs opdook van Nintendo is dan ook geen gek idee. Opvallend is dat het hier om een updated-versie gaat van een patent dat Nintendo al een tijdje terug opstelde, er wordt dus nog wel degelijk over nagedacht.

Mocht er een dergelijke Nintendo emulator-app komen, dan zou dat een flinke verandering zijn voor het bedrijf, dat tot nu toe nog steeds trots is dat ze alleen games en software maken voor hun eigen hardware (de Wii U en 3DS).

Andere game-ontwikkelaars zijn door de jaren heen al lang gezwicht voor de groeiende mobiele markt, zodat je bijvoorbeeld een aantal klassieke Final Fantasy en Dragon Quest-games op je smartphone of tablet kunt spelen. Als we Zelda en Mario aan dit rijtje kunnen toevoegen zouden we daar alleen maar heel blij van worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *