Nintendo Wii U ook voor mobiele games?

Nintendo eShop Super Mario land
Nintendo zou bezig zijn om de Wii U spelconsole te wijzigen zodat er ook smartphone-toepassingen gebruikt kunnen worden.

Volgens The Japan Times hebben anonieme bronnen bevestigd dat Nintendo zich nu op derden richt (smartphone app ontwikkelaars) om de consoleverkoop te stimuleren. De apps (games) moeten op eenvoudige manier ook via Nintendo’s digitale winkel voor de Wii U (eShop) beschikbaar komen. Dit moet vervolgens leiden tot een groei van populaire game titels op het Wii platform.

Nintendo wil zich daarnaast ook meer richten op het intern ontwikkelen van nieuwe software, zo vertelden de bronnen.

Deze actie zou de Japanse spelgigant weer winstgevendheid op moeten leveren. De verkoop van de Wii U valt namelijk tegen. Nintendo had voor het fiscale jaar (eindigend op 31 maart 2013) wel een netto winst van bijna 55 miljoen euro, het bedrijf had dat echter hoofdzakelijk te danken aan de koers van de yen. Nintendo leed namelijk wel een operationeel verlies van ruim 281 miljoen euro, iets minder dan de 288 miljoen euro het jaar daarvoor.

Nog geen reacties

  1. Nintendo heeft zich lang verzet tegen de mobiele “wegwerpgames” zoals ze die noemen. Waarschijnlijk onder grote druk van de aandeelhouders is men nu overstag gegaan. Zo wegwerpgame mag dan misschien geen drol kosten en kwalitatief minder zijn (ook niet altijd) dan de games die Nintendo voor 40 tot 60 euro aanbiedt, maar juist het feit dat je zo goedkoop zijn maakt ze razend populair. Je koopt gemakkelijker impulsief een game van nog geen euro, dan een game van 50 euro.

  2. Het klopt wat je zegt, maar koop je ook impulsief een game voor een Nintendo console? Een smartphone of Ipad heb je altijd bij je en daar speel je even tussendoor een spelletje op, maar ik zie nooit iemand zijn DS of Wii U meeslepen.

    Goedkope games gaan de DS niet redden is mijn mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *