Nintendo wil de Switch op gigantische schaal produceren

Meer, meer, meer... Switch
Hoeveel stuks?!

De Nintendo Switch is slechts een van de vele gigantische hits van het Japanse bedrijf. Na een ruim half jaar werd de handheld console van Nintendo al zo vaak verkocht. Niet gek dus, dat het gamebedrijf hoog inzet op de productie van de console.

Met de feestdagen voor de deur lijkt het erop dat Nintendo van plan is een groot deel van de geproduceerde Switch’es te hebben verkocht. Daarom gaat het bedrijf volgend boekjaar, beginnend vanaf april volgend jaar, tussen de 25 en 30 miljoen consoles produceren, zo meldt een anonieme bron tegenover The Wall Street Journal.

Sinds de console in maart van dit jaar uit kwam, zijn er bijna 8 miljoen eenheden van verkocht. Niet slecht, maar tot april 2018 is Nintendo van plan om nog eens 9 miljoen stuks te verkopen, waarschijnlijk het merendeel daarvan tijdens de decembermaand. Dat moet het totaal dan na een jaar op 17 miljoen consoles brengen.

Ter vergelijking: De afgelopen console van Nintendo – de treurige Wii U – ging in totaal slechts 13,6 miljoen keer over de toonbank. Dat terwijl de originele Wii in de hoogtijdagen zo’n 25 miljoen keer verkocht in één jaar. Hoewel de Switch niet op die koers lijkt te liggen, zal de console vanaf april 2018 dus wel zo vaak verkocht kunnen worden met de gigantische stijging in productie.

Meer over de prachtige Nintendo Switch lezen? Check dan deze gemodificeerde Switch, die een doorzichtige casing heeft gekregen. Naast het goede nieuws rondom Nintendo’s console zit er ook een rauw randje aan het apparaat. In dit artikel beschrijven we de karige opslagruimte en hoe Nintendo daar misbruik van maakt. Benieuwd hoeveel het Japanse bedrijf tot nu toe met de Switch heeft verdiend? Dat lees je hier.

Via: Nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *