‘Nintendo’s nieuwe console wordt geleverd met handheld’

Nintendo Wii U met handheld
Nintendo’s NX wordt niet alleen een console die je kunt gebruiken in de huiskamer. Je kunt onderweg namelijk altijd verder spelen dankzij de meegeleverde handheld.

Deze handheld kun je gebruiken als extra controller voor de console, maar werkt ook zonder de basis van de NX. Dat melden anonieme bronnen tegenover de Wall Street Journal. Het gaat vermoedelijk om ontwikkelaars die onlangs de developers kit van de Nintendo NX ontvingen, zodat ze alvast aan de slag kunnen met games voor het nieuwe platform. Ook de huidige Wii U wordt geleverd met een handheld-apparaat, maar die is alleen in combinatie met de console te gebruiken.

Nintendo heeft nog niet veel informatie over de nieuwe NX vrijgegeven, dus we weten helaas nog niet hoe de Japanse console eruit ziet. Wel weten we dat Nintendo een flinke inhaalslag wil maken op het gebied van graphics, zodat het verschil met de concurrentie (lees: Microsoft en Sony) een stuk kleiner wordt. Dat is belangrijker dan ooit, omdat Nintendo de afgelopen jaren veel minder consoles verkocht dan deze twee bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *