Nintendo’s nieuwe NES-console is eigenlijk heel simpel

NES Classic Edition teardown
De herboren klassieker is een stuk minder complex gebouwd dan zijn nostalgische voorganger.

De nieuwe Nintendo NES Classic Edition was 11 november officieel in de verkoop gegaan, maar de beschikbare aantallen waren in rap tempo uitverkocht. Gelukkig voor ons heeft YouTuber JerryRigEverything er wel een kunnen bemachtigen. In een speciale teardown-video laat hij zien dat er verrassend weinig materialen inzitten, veel minder dan in de originele NES.

Nadat de YouTuber het apparaat uit elkaar schroeft, blijkt ook dat Nintendo’s NES Classic Edition niet zo heel modulair is: de HDMI- en Micro USB-poorten zitten gesoldeerd aan het apparaat, inclusief de processor en geheugenkaart. Verder heeft de console weinig apparatuur nodig om dat nostalgische gevoel te laten herleven in de woonkamer.

De NES Classic Edition wordt geleverd met een lookalike NES-controller en maar liefst 30 voorgeïnstalleerde games, waaronder Super Mario Bros., PAC-MAN, Donkey Kong en nog veel meer. Het nostalgische apparaat is met een adviesprijs van ongeveer 60 euro waarschijnlijk goedkoper dan de Switch, de écht nieuwe console van Nintendo. Het is nog niet bekend wanneer de NES Classic Edition weer te bestellen is bij Nederlandse retailers.

[gv data=”CQ-TfFDBlM8″][/gv]

3 reacties

  1. Leuk voor 45 minuten en dan gaat al snel de erg matige graphics je tegenstaan op de moderne schermen en al dat geblieb.
    Echt een impuls speeltje dat bij de meesten na 2 dagen weer in de kast verdwijnt.
    Bij kinderen hoef je hier al helemaal niet mee aan te komen.

    Nostalgie is ENORM overgewaardeerd ! En daar speelt de commercie handig op in.

  2. Euhm hebben jullie ooit de oude Nes opengevezen? Daar zit namelijk evenveel in buiten dat de printplaat wat groter is.. ooh jah en the toploader natuurlijk..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *