NL’ers willen gestolen bitcoin met miljoenenwaarde terug

Bitcoin
Of dat ook gaat gebeuren?

Bitcoin is heet. Zo ver is duidelijk. De digitale munt komt steeds vaker in het nieuws voorbij en inmiddels heeft Bitcoin een bizarre waarde. Cryptocurrency heeft zo zijn voor- en nadelen. Zo is de valuta volledig virtueel en anoniem, maar zo kan ook de veiligheid niet altijd worden gewaarborgd. Door de jaren heen zijn er honderdduizenden Bitcoins gestolen van bezitters.

Bijvoorbeeld in 2014. Hackers hadden het gemunt op Mt. Gox. Een beurs waar men kan handelen in de digitale munt. Ook Nederlandse Bitcoin-bezitters waren het haasje en werden bestolen. Toendertijd was de Bitcoin nog geen honderdduizenden euro’s waard, maar dat is nu wel anders. Als je destijds 40 Bitcoin had gekocht, dan kun je nu meer dan 100.000 euro opstrijken. Mt. Gox is inmiddels failliet en dit bedrijf heeft momenteel de nodige processen lopen in thuisland Japan.

Nederlanders die destijds slachtoffer waren van de diefstal willen nu hun Bitcoins terug. MtGox Beweging is een beweging waar (Nederlandse) gedupeerden zich kunnen aansluiten. De organisatie wil in samenwerking met Buitenlandse Zaken druk uitoefenen op Mt. Gox in Tokio. Hoe meer mensen zich aansluiten bij de beweging, hoe groter de kans dat de gedupeerden hun bitcoins terugkrijgen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *