NL’se vlogger riskeert gevangenisstraf na stunt, heeft spijt

NLse vlogger riskeert gevangenisstraf na stunt, heeft spijt
Wat moest lijken op een onschuldige stunt groeide uit tot een domme actie.

Treinsurfen is van alle tijden. De daad filmen en vol in beeld de video op het web slingeren voor die keiharde YouTube views is echter meer van deze tijd. Vlogger Willem leek het wel een goede stunt om vanaf een viaduct op een naderende trein te springen wanneer deze stopt bij het station, om vervolgens een halte mee te reizen.

De video werd gisteren gepost op Youtube en leidde tot veel boze reacties. Hoewel de vlogger de route heeft uitgekozen om een eventuele escalatie te voorkomen, is de actie natuurlijk gewoon erg dom. OV-bedrijf Veolia was dan ook op z’n zachts gezegd niet blij met de actie en gaat aangifte doen tegen de jongen.

De vlogger had niet van tevoren bedacht dat de ‘grap’ zo uit te hand zou lopen. Tegen Qmusic zei hij vanmorgen spijt te hebben van de daad en gaat bloemen en taart brengen bij Veolia. Of hij hier zo makkelijk mee wegkomt is nog maar de vraag. Volgens artikel 164 van het Wetboek van Strafrecht kan de jongen een zware geldboete riskeren of een maximale gevangenisstraf van 15 jaar. Dat laatste zal waarschijnlijk niet gebeuren, maar een voorwaardelijke straf of een geldboete zit er dik in. De bewuste video kun je, voor zolang deze nog online blijft staan, hieronder bekijken.

[gv data=”2wIyqcAB04g”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Niet slim maar moet dat drama allemaal nou? De beste jongen heeft er overigens wel veel publiciteit aan.

    Verder roept iedereen wel lukraak 15 jaar maar artikel 164 strafrecht is niet echt toepasselijk. Dat artikel gaat namelijk over het opzettelijk in gevaar brengen van spoor/luchtverkeer met mechanische kracht. Dat is toch echt wat anders dan het meeliften op een diesel trein.

    • @reistje: jouw analyse van het artikel klopt niet helemaal. Het gaat erom dat het ‘mechanische krachtverkeer over spoorwegen’ dus treinen, of het ‘mechanische krachtverkeer over luchtwegen’ dus vliegtuigen in gevaar wordt gebracht. Dat eerste is dus wat hij hier doet.

      • @valetparker: het treinverkeer wordt in deze video op geen enkele manier in gevaar gebracht. De enige die hier gevaar loopt is de jongen zelf. Het enige ‘potentiële’ gevaar is voor een eventueel tegenliggende trein, die de jongen kopt wanneer hij precies op het verkeerde moment van de trein zou vallen. Hier zou, heeel misschien, de machinist gewond bij kunnen raken.

  2. Wat een pannenkoeken! Hoe komen die kinderen aan al dat electronische speelgoed eigenlijk? Zo een milletje of 2 aan apparatuur wat voor deze kwajongensstreken wordt ingezet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *