‘Nog dit jaar gaan we onze eigen garderobe printen’

Electroloom 3D printer concept
Is er iets dat we nog niet kunnen printen? Omstreden wapens, belegde broodjes een bionisch oor en zelfs een compleet huis zijn slechts vier van de talloze voorbeelden. Behoort het winkelen voor je garderobe straks ook tot het verleden en gaan we al onze kleding zelf printen? Jazeker, zegt het bedrijf Electroloom.

Nog voor het eind van dit jaar wil Electroloom met een 3D printer op de markt komen die in staat is om comfortabele kleding te printen. Het team van Electroloom heeft momenteel een werkend prototype dat in staat is om lakens te printen van een soort polymeer dat zich het best laat vergelijken met zijde. Doel (lees: uitdaging) is om meerdere soorten materialen te printen met eigenschappen van katoen en andere stoffen. Vervolgens kunnen er dan complete kledingstukken worden geprint.

Een interessante ontwikkeling. Ik stel me zo voor dat we op enig moment bij een webshop een leuk digitaal kledingpatroon aanschaffen. Vervolgens vullen we onze maten in en even later rolt het gewenste kledingstuk uit de printer. Nooit meer iets ruilen, want het past gegarandeerd. Hoeven we ook niet meer bij de Duitsers aan te kloppen.

Nog geen reacties

  1. het word pas interessant als je op moleculaire basis kan printen en de printer een molecul een bepaalde staat mee kan geven. Gooi er carbon in en krijg een willekeurig materiaal tot op de cel nauwkeurig er uit. Prachtig lijkt me dat.

  2. het word pas interessant als je op moleculaire basis kan printen en de printer een molecul een bepaalde staat mee kan geven. Gooi er carbon in en krijg een willekeurig materiaal tot op de cel nauwkeurig er uit. Prachtig lijkt me dat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *