Nog even en je bent de enige Nederlander zonder Smart TV

Nog even en je bent de enige Nederlander zonder Smart TVSteeds meer Nederlandse huishoudens hebben tegenwoordig een smart TV in huis.

Volgens Stichting Kijkonderzoek is het aantal huishoudens dat in het bezit is van een smart TV met bijna 5 procent gestegen in de eerste helft van 2016. Ook het opnemen van programma’s is vandaag de dag een stuk makkelijker geregeld. Er staat daarom ook bij steeds minder mensen een losse harddiskrecorder in de woonkamer. Slechts 37 procent maakt hier nog gebruik van. DVD-recorders zien we ook bijna niet meer: 6 procent heeft er nog eentje staan.

Ook schaffen steeds minder Nederlanders een mediacenter of een dongle aan. Denk hierbij aan een Apple TV of een Chromecast, die in verbinding staat met de televisie. Het aantal digitale televisies in Nederland is gelijk gebleven. Deze categorie is met 87 procent nog altijd het populairst.

6 reacties

  1. Eigenlijk had in de titel moeten staan:
    “Aantal Nederlandse huishoudens met smart-tv stijgt naar 37 procent ”

    Er zijn nu dus net zoveel mensen met een smart-tv als met een harddisk recorder. Valt dus ook wel mee. Daarbij is het smart-tv bezit in het laatste half jaar gestegen van 32 naar 37% dus we zijn in dit tempo 7 jaar verder voordat iedereen een smart-tv heeft. ’t Is maar net wat je “nog even” noemt.

  2. Verklaar me voor gek, maar een smarttv is toch wel het laatste wat ik zou aanschaffen. Meestal gaan die dingen 10 jaar mee of nog langer, moet er dan niet aan denken dat ze stoppen met updates.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *