Nog mooiere foto’s met de Samsung Galaxy

Samsung-isocell-updates
Telecomreus introduceert twee nieuwe camerasensoren.

Samsung zet al enige tijd in op de verbetering van de camera’s op haar smartphones. Met de introductie van twee nieuwe camera-sensoren gaat Samsung vanaf vandaag een stukje verder. Allereerst brengt Samsung de 64 MP Samsung ISOCELL Bright GW1 uit. daarnaast heeft Samsung vandaag ook de 48Mp ISOCELL Bright GM2 uitgebracht.

Samsung ISOCELL Bright GW1 camerasensor
Deze 64 MP-sensor brengt de hoogste resolutie met 0.8-micrometer (μm). Ook is deze sensor voorzien van diverse andere technieken zoals Tetracell technologie en remosaic algoritme. Hierdoor kun je met deze sensor 16 MP kwaliteit beelden maken bij slechte belichting en tot 64 MP kwaliteit bij optimale omstandigheden. Ook is het HDR verhoogd tot 100 db, zodat de kwaliteit optimaal is voor het menselijk oog. Onze ogen functioneren namelijk op een niveau van 120 db. De sensor is verder uitgerust met technieken om ook bij overbelichting optimaal te presteren.
De video-eigenschappen zijn ook niet mis. Zo kan je met deze sensor videofilmpjes maken in Full-HD met liefst 480 fps.

48Mp ISOCELL Bright GM2 camerasensor
Deze camerasensor komt qua eigenschappen overeen met de andere ISOCELL, maar dan op lagere resolutie (maximaal 48 MP). Ook technieken zoals Dual Conversion Gain (DCG), waarbij licht wordt omgezet in een elektronisch signaal voor optimale kwaliteit en Super PD voor autofocus.

Het vertrouwde ISOCELL-principe, waarbij de kleurvermenging in pixels door fysieke scheiding wordt voorkomen, blijft wel van kracht. Volgens het officiële persbericht, dat je hier kunt lezen, gaat de massaproductie van beide sensoren in de tweede helft van 2019 van kracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *