Nog steeds houdt ook jouw iPhone bij waar je bent geweest!

Apple over privacy
Je kunt deze functie eenvoudig uitzetten, maar wedden dat jij dat nog niet gedaan hebt.

Al vanaf iOS 7 beschikt de iPhone over een functie om de veelbezochte locaties bij te houden en deze functie staat standaard aan. Ondanks dat het geen geheim is, zijn niet heel veel gebruikers zich hiervan bewust. Daar waar je de “big brother” instelling aan of uit kunt zetten lezen we:

Sta toe dat uw iPhone leert welke locaties u vaak bezoekt, zodat u nuttige informatie op basis van uw locatie kunt ontvangen.

Mooi verhaal, maar de kans dat jij hierop zit te wachten is niet zo heel groot. Sterker nog, met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid heb je gewoon liever niet dat je iPhone veelbezochte locaties opslaat en deze informatie deelt met Apple. Of ik moet er volledig naast zitten en vind je het een superhandig geheugensteuntje, al was het maar voor je dementerende vader of oma.

Bekijken en aan-/uitschakelen
De instelling zit een beetje verstopt, maar om je veelbezochte locaties te bekijken (of die van je partner) en om de functie aan/uit te schakelen ga je naar:

Instellingen -> Privacy -> Locatievoorzieningen -> Systeem -> Veelbezochte locaties

Kleine bonus wanneer je de instelling uitschakelt is dat je batterij net iets langer mee gaat, maar waarschijnlijk zul je dat verschil in de praktijk niet echt opmerken.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *