Nokia 6.1 marteltest: opvolger van geprezen toestel uit 2017

Nokia 6.1 marteltest
Bekijk snel de video om te zien of deze smartphone ook een kast is.

Vandaag is het bij JerryRigEverytyhing de hoogste tijd om de Nokia 6.1 op z’n donder te geven. Hoewel het toestel qua specs niet bijzonder indrukwekkend te noemen is, heeft de smartphone wel een hele eer hoog te houden; de reguliere Nokia 6 is namelijk door YouTuber Zack uitgeroepen tot meest duurzame smartphone van 2017.

Allereerst maakt Zack een kleine sneer naar de (over)productie van verschillende toestellen. Allereerst zien we dat Gorilla Glass 3 ‘gewoon’ zijn ding doet en qua krasbestendigheid heel wat kan hebben. Wat opvalt, is dat de smartphone grotendeels uit robuust metaal bestaat.

De achterkant van de smartphone is ook beschermd met metaal en glas, behalve de flitser. Dit is vermoedelijk gedaan om geen rare effecten te krijgen tijdens het schieten van foto’s met flits. Potentieel probleempje bij de Nokia 6.1 is dat het glas van het scherm recht op het metaal zit en er geen plastic buffer op zit, waardoor krasjes sneller gemaakt zijn.

Ondanks alles is de Nokia 6.1 qua robuustheid nog steeds ongelooflijk sterk. In het midrange toestel is er zo goed als geen sprake van buigen. In onderstaande video zie je de volledige marteltest van het stevige blok.

[gv data=”VnRduGRQ1fQ”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *