Nokia 7.2: midranger met geweldige camera

Nokia 7.2: midranger met geweldige camera
Een lel van een camera in een betaalbare verpakking

Midrange smartphones kruipen steeds dichter naar het high-end segment. Op de IFA in Berlijn heeft HMD Global de nieuwe Nokia 7.2 gepresenteerd. De naamgeving laat al raden dat dit de opvolger van de 7.1 moet voorstellen.

Het toestel is op een paar punten anders in vergelijking met zijn voorganger. Zo is onder andere het scherm gegroeid van 5.8-inch naar 6.3-inch FHD+. Het feestje begint pas echt als je naar de achterkant kijkt. Nokia heeft hier, naast een vingerafdrukscanner, een Zeis-camera geïntegreerd. Het gaat hier om een 48-megapixel primaire camera, een 8-megapixel groothoeklens en een 5-megapixel dieptesensor. Dat klinkt goed.

De Nokia 7.2 wordt aangedreven door een Qualcomm 660 chipset. Verder heeft het apparaat 4 GB RAM geheugen en een 3.500mAh batterij. Er is een vaste Google Assistent-knop om de assistent op te roepen. De Nokia 7.2 komt eind september op de markt. De smartphone kost 349 euro.

De 7.2 is het hoogtepunt van HMD Global op de IFA in Berlijn. Naast deze smartphone onthulde het techbedrijf de nieuwe 6.2, 800 Tough, 2720 Flip en de 110.

Op de hoogte blijven van het laatste technieuws? Check dan onze Facebook-pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *