Nokia 7 gelekt: komt de ideale midranger eraan?

Nokia 8
HMD Global wil het middensegment een boost geven.

Het gaat rap met Nokia dit jaar. Waar het bedrijf in 2016 anoniem ter dood veroordeeld leek, kent het een opleving in 2017 dankzij HMD Global. Zo hebben we dit jaar onder andere de reïncarnatie van de Nokia 3310 meegemaakt, en heeft het bedrijf niet zolang geleden de Nokia 8 gepresenteerd.

Het enige wat nog mist, is een krachtige midranger in de lijst van haar smartphones. Via Chinese social media is er een flyer opgedoken voor een HMD Global evenement in China, waar vermoedelijk de Nokia 7 wordt gepresenteerd. Deze aanwijzing is te vinden op Tmall, een Chinese retailer.

Het lijkt erop dat de Nokia 7 over een 5,2 inch scherm krijgt met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Een randloos design zoals vermoedelijk de Nokia 9 eruitziet, lijkt niet in de plannen voor te komen. Voor de processorkracht is de smartphone aangewezen op een Snapdragon 630-chipset.

Nokia 7

Verder neemt het toestel enkele features over van de Nokia 8, waaronder OZO Audio en de mogelijkheid om een bothie te maken. In deze stand gebruik je zowel de frontcamera als de camera aan de achterkant om een foto te schieten of video op te nemen. Wat OZO Audio precies is, legt Nokia aan de hand van onderstaand filmpje uit.

[gv data=”UTxgLhm20BI”][/gv]

UPDATE: inmiddels is de Nokia 7 officieel, alle info lees je HIER!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *