Nokia 8 marteltest: Behoudt Nokia status ‘onverwoestbaar’?

De Nokia 8 krijgt het zwaar te voortduren
Is ie net zo onverwoestbaar als de 3310?

Als er een merknaam bij je opkomt als het gaat om onverwoestbaarheid, dan is dat hoogstwaarschijnlijk Nokia. De Finse telefoon verwierf een legendarische status met de 3310, maar kan een gloednieuwe Nokia die status ook verdienen? Jerryrigeverything onderzocht het in een van zijn (pijnlijk om te aanschouwen) marteltests.

Afgezien van de Amerikaanse uitspraak van ‘Nokia’ lijkt er op het eerste gezicht niets mis te zijn met het vlaggenschip van de Finse fabrikant. Zoals altijd test Jerry eerst het scherm op krasbestendigheid door middel van zijn befaamde kras-tools. Bij categorie 6 begint het scherm lichtelijk te krassen en bij categorie 7 – zoals bijvoorbeeld ook bij de iPhone 8 – ontstaat er heftige schade.

Bij verdere inspectie blijkt dat de Nokia 8 gebruikmaakt van een metaal dat door Apple werd verworpen vanwege de buigbaarheid. Met een stanleymesbehandeling blijkt al snel dat het behoorlijk makkelijk te bekrassen is, maar de ultieme buigtest lijkt niets uit te halen op het toestel. Het slimme design zorgt waarschijnlijk voor een solide smartphone.

Tot slot lijkt er een stevige zwakke plek te zijn ingebouwd in Nokia’s vlaggenschip; Het toestel heeft plastic randen. Ja, deze zachte zijkanten worden ontzettend gemakkelijk beschadigd door scherpe voorwerken zoals sleutels of steentjes, maar het plastic helpt ook bij het opvangen van klappen. Door het design van de Nokia 8 zal de plastic rand veelal een klap opvangen, wat de telefoon in elk geval in aanmerking doet komen voor die legendarische ‘onverwoestbare’ status.

[gv data=”UpxN9IYPQJc”][/gv]

Is de Nokia 8 iets voor jou, of ga je liever voor de moderne 3310 die recentelijk een verrassende upgrade heeft gekregen? En hoewel de Nokia 8 pas sinds kort uit is, zijn er ook al wat dingetjes bekend over de Nokia 9. Alle informatie over die smartphone vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *