Nokia betaalde in 2007 miljoenen aan afperser

Auteur: , 1 Reactie
Nokia E71 met Symbian OS

De wereld is in 2007 aan een mobiele ramp ontsnapt. Het had namelijk niet veel gescheeld of een afperser had alles kunnen doen wat hij wilde met Nokia's Symbian.

Nokia is anno 2014 een kleine speler in de smartphonemarkt, maar in 2007 kwam de helft van alle verkochte smartphones uit de koker van de Finnen. Niet zo gek dus dat Nokia behoorlijk in de stress schoot toen een afperser meldde de encryptiesleutel van Symbian (Nokia’s mobiele besturingssysteem) te willen lekken.

Dat was namelijk het geval in 2007, zo meldt het Finse MTV. Kwaadwillenden hadden met die sleutel eigen, onveilige updates kunnen uitbrengen voor de Nokia-telefoons, zonder dat de gebruikers hier ook maar iets van zouden merken. De afperser vroeg om miljoenen aan losgeld en kreeg die ook, maar het is nog altijd niet duidelijk wie hij was en hoe hij aan de sleutel is gekomen.

De Finse politie doet namelijk nog altijd onderzoek naar de kwestie. Ze hadden de crimineel willen oppakken toen hij het losgeld ophaalde in een pretpark, maar hij was de sterke arm der wet te snel af.1 reactie

Creapy shit dat het ook nu pas uit komt! Of waren jullie stiekem te laat met het bericht? Haha, nee toch :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).