Nokia dist Samsung en nieuwe Android-versie

Nokia dist Samsung en nieuwe Android-versie
Vorige week kondigde Microsoft aan dat ze de Finse mobieltjesmaker onder hun vleugels namen. Nu heeft Nokia, duidelijk vol vertrouwen, een duidelijke boodschap achter gelaten op Twitter.

Alle Android-versies tot nu toe zijn vernoemt naar snoepgoed, maar de aankondiging van Android 4.4 KitKat deed toch wat stof opwaaien. Zo ook bij Nokia, die op hun Twitter-pagina de bovenstaande foto plaatste.

Het plaatje is een verwijzing naar de tagline en reclamecampagne van de chocoladerepen, waar het snoepgoed vervangen is door een doormidden gebroken Samsung Galaxy S3. Eerder hebben we Samsung al modder zien gooien richting Apple, nu krijgen ze dus een dis terug van Nokia.

Nokia smartphones draaien tot op heden Windows Phone en niet Android, iets wat na de overname door de Amerikaanse softwaregigant zeker niet meer gaat veranderen. Desalniettemin is het marktaandeel van Nokia een stuk kleiner dan dat van Samsung. Deze afbeelding zal daar waarschijnlijk niet veel aan veranderen.

Nog geen reacties

  1. Microsoft is een beetje kansloos bezig met het besmeuren van de competitie, de ipad vs surface reclames komen mij ook de neus uit. Ik heb een hekel aan ipads, en ben erg te spreken over windows phone, maar dit soort reclames hebben meer iets weg van dat irritante schreeuwende klasgenootje dat niemand mag en zo nu en dan in elkaar wordt gemept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *