‘Nokia dumpt Android-telefoons’

Auteur: , 3 Reacties
'Nokia dumpt Android-telefoons'

Hoewel de mobieltjestak van Nokia op het punt staat overgenomen te worden door Microsoft, zouden de Finnen nog altijd werken aan een Android-telefoon. Chinese bronnen zeggen nu juist het tegenovergestelde. Nokia heeft al haar Android-projecten stopgezet.

Volgens het Chinese C Technology zijn de Android-activiteiten bij Nokia – die in het niet door Microsoft overgenomen CTO office werden uitgerold – gestaakt en richten ze zich enkel nog op wearable tech. Ofwel, geen Android verkoophit als vervanger van het besturingssysteem Asha voor ‘domme’ telefoons, maar een toekomst vol draagbare elektronica. Denk aan smartwatches, maar ook aan een slimme bril, aldus de Chinese bron.

Nokia wordt echter geen veredelde horlogerie. Ze zouden ook onderzoek doen naar flexibele schermen en augmented reality, en de toepassing daarvan in nieuwe draagbare gadgets.3 reacties

De mobieltjestak van Nokia is toch al overgenomen door Microsoft? Of heb ik dat destijds verkeerd begrepen. :)
@Bram95:

ze moeten nog goedkeuring krijgen van het Europese hof, Europese bank, investeerders, boze Indiƫrs, US instanties enz, enz,

Maar, tot nu toe overal groen licht.
En die wearable tech kan niet op Android draaien? Het zou me verbazen moesten ze Windows Phone genoeg kunnen manipuleren om het te doen werken, en een eigen besturingssysteem ontwikkelen kost ook zeer veel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).