Nokia gaat Android P massaal omarmen

Nokia
Ook de nieuwe versie van Android is kind aan huis bij de toestellen van Nokia.

Met Android Oreo maakte HMD Global, het bedrijf achter de Nokia-toestellen, bekend dat alle moderne smartphones van de firma deze versie van Google’s besturingssysteem zou krijgen. HMD Global heeft vandaag wederom goed nieuws voor bezitters van deze smartphones, want Android P, de aanstaande nieuwe versie van Android, komt ook weer naar alle Nokia smartphones.

Daarmee laat Nokia zien dat ze de adoptie van de nieuwste Android-versies erg belangrijk vinden. Daar denken sommige andere fabrikanten anders over, met trage adopties of het compleet ontbreken van ondersteuning. Om precies te zijn gaat het om de Nokia 1 tot en met de Nokia 8 Sirocco en alles daartussenin.

Android P moet door Google nog compleet uit de doeken worden gedaan. Het is daarom op dit moment dan ook nog niet duidelijk wanneer de Nokia’s de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem gaat krijgen. Dat het nog even gaat duren, dat staat vast. Traditioneel krijgen eerste Google’s eigen smartphones (oa de Pixels) de nieuwste versie als eerste. (via Android Authority)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *