Nokia haalt met de 8110 4G opnieuw een icoon van stal

Auteur: , 4 Reacties
Nokia 8110 4G

Nokia is al een tijdje terug van weggeweest en haalt nu opnieuw een icoon van stal.

Ooit waren Nokia’s de meest futuristische telefoons die je maar kon krijgen. Dat vonden de Finnen zelf ook, waardoor ze nauwelijks meegingen in de revolutie die Apple veroorzaakte. Het gevolg? Nokia raakte zo’n beetje zijn complete marktaandeel kwijt en verdween na de overname door Microsoft zelfs even helemaal van de kaart.

Goed, we dwalen af. Terug naar 1999 2018. Nokia heeft op het Mobile World Congress in Barcelona een opvolger van de iconische 8110 aangekondigd. Je weet wel, dat toestel uit The Matrix, maar dan met 4G en een 2,4-inch kleurenscherm. Je schuift ‘m open om telefoontjes te beantwoorden en kunt er natuurlijk ook gewoon Snake op spelen.

De Nokia 8110 4G draait op KaiOS, een fork van Firefox OS. Het toestel is voorzien van de Qualcomm 205-chip, 512MB werkgeheugen en een 2-megapixel camera. Terug naar de basis dus en dat geldt gelukkig ook voor de accuduur. Je haalt op een volle lading zo’n 25 dagen standby-tijd!

De Nokia 8110 4G gaat in mei in de verkoop voor 79 euro. Te duur? Check dan de retrotastische Nokia 3310 voor 59 Euro.4 reacties

Handig als backup telefoon. Maar is er nu wel de mogelijkheid om WhatsApp te gebruiken? Dat was eigenlijk de grootste makke van de 3310 revival van anderhalf jaar geleden.
@willeme: nee, whatsapp en dergelijke kan je vergeten. Het is weer zo’n domme keuze om weer een eigen OS te lanceren en de belangerijke apps gaan voor dat minimale marktaandeel echt geen app maken.

We hebben dit al vaker gezien.
79 euro haha. en dan te bedenken dat de nokia8119 toen een van de duurste telefoons was op de markt.
Eigen OS ? Kansloos ……. de geschiedenis herhaalt zich.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).