Nokia is dood, leve de Microsoft Lumia 535!

Nokia is dood, leve de Microsoft Lumia 535!
Na de overname van Nokia’s telefoontak heeft Microsoft eindelijk zijn eerste telefoon uitgebracht. Het logo van Nokia is nergens meer te vinden op het toestel, maar de Lumia-naam is gebleven.

Budgettoestel met een fors scherm

Microsoft begint aan de onderkant van de markt, want de Lumia 535 is een instapper met weinig denderende specs. De kleurrijke telefoon heeft een 5-inch IPS-paneel met een resolutie van 960 bij 540 pixels. Onder de kap ligt een Snapdragon 200-processor met vier kernen, ondersteund door 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslagruimte. Klinkt wellicht als een onderbemeten setup, maar Windows Phone 8.1 (inclusief Lumia Denim-update) draait ook op mindere hardware zonder horten of stoten. De telefoon wordt daarnaast geleverd met diensten als Office, Cortana, OneDrive en Outlook.

Het 8,8 millimeter dikke toestel weegt 146 gram en heeft een accucapaciteit van 1905 mAh. Microsoft heeft de Lumia 535 een micro SD-kaartslot gegeven, waarmee het opslaggeheugen met maximaal 128 GB kan worden uitgebreid. De camera aan de achterkant is met 5 megapixel weinig indrukwekkend, maar de resolutie van de frontcam is eveneens 5 megapixel, waarmee ze de handen op elkaar kunnen krijgen van selfieliefhebbers.

De Lumia 535 gaat 110 euro kosten. Wanneer het toestel in Nederland wordt uitgebracht is nog niet bekend.

De blije video’s met veel kleuren hebben ze eveneens overgenomen van Nokia:
[gv data=”05TGNfXkjUI”][/gv]

[lg_folder folder=”Microsoft/Lumia_535/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. Ben altijd een fan geweest van de Lumia’s alsook van windows phone.
    Op deze moment heb ik een 820 waar ik algemeen tevreden van ben.
    Mijn ideale Lumia zou toch minstens 5MP front, minstens 8MP achteraan, goede batterij (820 batterij is een beetje te klein), gorilla glass of iets dergelijks.
    En dit voor minder dan 300 euro 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *