Nokia komt met 6-inch smartphone: de Bandit

Nokia impressie
Nokia timmert met haar Lumia-toestellen hard aan de weg. Hand in hand met besturingssysteem Windows Phone krijgen ze een steeds groter stukje van de smartphonetaart (en straks ook tablets) in handen. Met het volgende wapenfeit zouden ze binnenkort de phabletmarkt willen bestormen: een telefoon met een scherm van 6 inch.

Resolutie: 1080p

Dat meldt TheVerge. Ze claimen dat de telefoon een 1080p full HD-scherm krijgt (eindelijk, Nokia!) en de Bandit, zoals hij intern wordt aangeduid, de voorbode is van een hele reeks 1080p-telefoons. Hiervoor is wel een update van Windows Phone nodig die dergelijke resoluties ondersteund, maar die zit er dan ook aan te komen, inclusief GDR3-update voor de quadcore-processor, wat ook een noviteit is voor Nokia.

Quad core

De Bandit zal over een Qualcomm Snapdragon quad-core processor beschikken en een 20 megapixel camera (Nokia <3 megapixels). De Finnen mikken op een dun en lichtgewicht toestel dat gemaakt is van polycarbonaat. Hij zou als eerst in Amerika op de markt komen, maar over een Europese introductie tasten we nog in het duister.

Nog geen reacties

  1. eindelijk een windows phone toestel dat ik de moeite waard vind, helaas mag ik a 2 maanden een nieuwe telefoon uitzoeken en wacht ik op de xperia ZU, ik ga niet nog een paar maanden wachten voor dit ding een keer in europa te krijgen is :/

  2. zeker een interessante telefoon. hopelijk word het een “unibody” design net als meeste HTC’s. De huidige nokia’s hebben teveel klepjes, schuifjes, dopjes, etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *