Nokia laat een buigbaar telefoonscherm zien

Nokia laat een buigbaar telefoonscherm zien
Staat de klaptelefoon aan de vooravond van een terugkeer op de telefoonmarkt? Met zulke flexibele schermen is het niet ondenkbaar.

Nokia’s dochteronderneming Semiconductor Energy Laboratory heeft samen met het Japanse Advanced Film Device een buigbaar scherm gepresenteerd. De flexibele displays hebben een shermdiagonaal van 5,9 inch en een resolutie van 720 bij 1280 pixels, waarmee het een pixeldichtheid van 249 ppi heeft. Het display is van het type OLED, dat als welkome eigenschap heeft dat het geen achtergrondverlichting nodig heeft en zwarte tinten daardoor volledig zwart zijn. Het scherm kan niet volledig plat worden gevouwen, maar met een vouwdikte van 4 millimeter blijf het een indrukwekkend gezicht. Volgens de ontwikkelaars kan het scherm tot 100.000 keer probleemloos worden gevouwen.

In onderstaande video, geschoten op de SID 2014 in San Diego, wordt gepresenteerd dat het scherm zowel in drie als in twee delen kan worden gevouwen.

[gv data=”N1FFdwMBHGc”][/gv]

Naast Nokia zijn ook Samsung, LG en het kleinere Plastic Logic bezig met flexibele displays. Er is echter nog geen consumentenversie van een telefoon met een buigbaar scherm aangekondigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *