Nokia midranger(s) gecertificeerd, Europese release dichtbij

Nokia X6
Word jij net zo warm als de Chinezen van de Nokia-notches?

Enkele weken geleden lanceerde Nokia met veel bombarie de Nokia X6 in China. Het toestel van moederbedrijf HMD Global kreeg als eerste Nokia-smartphone een beeldverhouding van 19:9 met zich mee, inclusief die (door velen) vermaledijde notch. Toch bleek er bijzonder veel animo voor het toestel te zijn, zoals ook CPO Juho Sarvikas met onderstaande Twitter poll ontdekte.

Nu mag je uiteraard je twijfels hebben of deze poll daadwerkelijk iets heeft bijgedragen aan de keuze voor Nokia om de X6 naar andere delen van de wereld te transporteren. Desalniettemin meldt Nokiapoweruser dat de Bluetooth-certificatiesites laten zien dat de Nokia X6 zowel in Taiwan als Rusland uit zal komen.

Naast de populaire X6 lijkt er ook ruimte gemaakt te worden voor de Nokia 5.1 Plus. Ook hier meldt Nokiapoweruser over dat het toestel naar alle waarschijnlijkheid binnenkort in China zal lanceren. Het is aannemelijk dat de Nokia 5.1 Plus eenzelfde pad zal bewandelen als de Nokia X6, mocht deze ook succesvol worden.

Beide midrangers komen met een inkeping, beeldverhouding van 19:9 en een verticale cameraopzet. Of en wanneer we de toestellen in Nederland mogen verwachten of kunnen bestellen, laat HMD nog niets over los.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *