Nokia ontkent geruchten over nieuwe smartphone

Auteur: , Geen reacties
Nokia-ontkent-smartphone

De geruchten die vorige week ontstonden over een mogelijke nieuwe smartphone van Nokia, worden stellig door het bedrijf ontkend.

Precies een week geleden schreven verschillende Chinese media over de mogelijke terugkeer van Nokia tot de smartphonemarkt. De Nokia Technologies tak van het bedrijf zou in het diepste geheim druk bezig zijn met het ontwerpen van nieuwe (Android)telefoons, die in 2016 op de markt moesten verschijnen.

Officiële verklaring
Het Finse bedrijf lijkt de geruchten beu te zijn, en haalt middels een officiële verklaring op hun website alle onzekerheden uit de lucht. “We benadrukken dat we op dit moment geen plannen hebben om handsets voor consumenten te verkopen of produceren”, zo stelt het bericht. “De berichtgeving hierover is onwaar, en bevat quotes die ten onrechte toegeschreven zijn aan Nokia-werknemers.”

Geen smartphone op komst dus, al mag Nokia vanaf het vierde kwartaal van 2016 wel weer zijn naam op de achterkant van een smartphone zetten. Toen de telefoontak van het bedrijf in 2014 aan Microsoft werd verkocht, werd afgesproken dat Nokia zijn merknaam twee jaar lang niet op telefoons mocht zetten.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).