Nokia Sleep maakt slapen nog leuker

Nokia Sleep
Gemak dient de mens.

Op CES heeft technologiebedrijf Nokia een slaapsysteem gepresenteerd. Nokia Sleep is een geavanceerde sensor, ingebouwd in een matras. De matras is verbonden met WiFi en registreert slaappatronen. Die data wordt vervolgens doorgespeeld naar de Health Mate app van het merk. Vervolgens wordt de data geanalyseerd om een beeld te schetsen van de gebruiker. Met de app kan bijvoorbeeld worden gecheckt of en hoelang je snurkt gedurende een nacht.

Een geinige feature, maar waar je echt op zit te wachten is de automatische functie. Je kunt je smart home koppelen aan het systeem. Als je naar bed gaat kan het systeem de lichten in huis uitschakelen en de gordijnen sluiten. Een vereiste is wel dat je huis beschikt over al deze smart-functies.

Nokia Sleep moet nog dit kwartaal op de markt komen tegen een prijs van 100 dollar. Combineer dit met een slim huis en het kost enkele honderden euro’s. Maar voor dat geld heb je wel een geautomatiseerde woning en hoef je nooit meer handmatig alle lampen uit te zetten. Vooral handig als je in een groot huis woont.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *