Nokia testte stiekem Lumia telefoons met Android

Nokia Lumia Android
We wisten al dat Nokia werkte aan telefoons die draaide op Android voordat ze besloten om zich volledig op Windows Phone te richten, maar nu blijkt dat die koele Finnen ook daarna nog werkten aan Lumia telefoons met Android in plaats van Windows Phone.

Nokia kon eind 2014 de deal om louter Windows Phone te gebruiken stopzetten. En om alvast een plan B te hebben werden daarom telefoons met Android ontwikkeld. Voor Microsoft was dit geen geheim en de twijfel die blijkbaar bij Nokia heerste zal ongetwijfeld meegeholpen hebben toen Microsoft besloot om de mobieltjestak van Nokia te kopen.

Als Microsoft Nokia kwijt zou raken als partner dan zouden ze namelijk hun belangrijkste afzetkanaal verliezen. Nokia is immers verantwoordelijk voor 80% van de verkochte Windows Phone telefoons. (via: nytimes.com)

Nog geen reacties

  1. “Als Microsoft Nokia kwijt zou raken als partner dan zouden ze namelijk hun belangrijkste afzetkanaal verliezen. Nokia is immers verantwoordelijk voor 80% van de verkochte Windows Phone telefoons.”
    Nu je er zo bij nadenkt, echt veel WP telefoons zijn er na Nokia niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *