Nokia testte stiekem Lumia telefoons met Android

Auteur: , 4 Reacties
Nokia Lumia Android

We wisten al dat Nokia werkte aan telefoons die draaide op Android voordat ze besloten om zich volledig op Windows Phone te richten, maar nu blijkt dat die koele Finnen ook daarna nog werkten aan Lumia telefoons met Android in plaats van Windows Phone.

Nokia kon eind 2014 de deal om louter Windows Phone te gebruiken stopzetten. En om alvast een plan B te hebben werden daarom telefoons met Android ontwikkeld. Voor Microsoft was dit geen geheim en de twijfel die blijkbaar bij Nokia heerste zal ongetwijfeld meegeholpen hebben toen Microsoft besloot om de mobieltjestak van Nokia te kopen.

Als Microsoft Nokia kwijt zou raken als partner dan zouden ze namelijk hun belangrijkste afzetkanaal verliezen. Nokia is immers verantwoordelijk voor 80% van de verkochte Windows Phone telefoons. (via: nytimes.com)4 reacties

“Als Microsoft Nokia kwijt zou raken als partner dan zouden ze namelijk hun belangrijkste afzetkanaal verliezen. Nokia is immers verantwoordelijk voor 80% van de verkochte Windows Phone telefoons.”
Nu je er zo bij nadenkt, echt veel WP telefoons zijn er na Nokia niet.
@The360box: Huawei is toch best wel een grote speler, en stukken groter dan Nokia. Alleen (nog) niet zo bekend bij de meeste NL’ers.
@The360box: Is eigenlijk wel jammer ja. Ik heb een Lumia 620, ding werkt echt prima en dat voor nog geen 200€ los toestel. Geen klachten over Windows Phone tot nu toe.
samsung en htc hebben toch ook windows phone toestellen.

en dan heb je nog de tablets van Asus e.d. met dubbel OS (Android en Windows 8)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).