Nokia verrast met razendsnelle Android 8.1 update

Nokia Android 8.1 update
Nokia lijkt de plek van de oude vertrouwde Nexus-lijn in te nemen.

Bij de start van het nieuwe Nokia-tijdperk onder leiding van HMD Global meldde het bedrijf dat gebruikers zich geen zorgen hoefden te maken over updates. Typisch een gevalletje ‘eerst zien, dan geloven’, maar keer op keer lost Nokia deze belofte in. Vandaag is HMD namelijk gestart met de uitrol van Android 8.1 voor haar Nokia 8, het eerste vlaggenschip van Nokia voor Android en tevens het eerste vlaggenschip dat niet van Google is wat Android 8.1 krijgt.

Volgens de update is er in de nieuwste update het volgende meegeleverd: speciale navigatieknoppen voor accubesparing, een nieuw aan/uit-menu, het instellingenmenu is van een nieuwe lik verf voorzien en het accupercentage van aangesloten bluetooth-apparaten is ein-de-lijk te zien.

De verwachting is dat de Nokia 5 en Nokia 6 ook binnen afzienbare tijd een updatemogelijkheid krijgen naar Android 8.1. De overstap naar de reguliere versie van Android Oreo is al van start, nadat enkele weken geleden de officiële Android Oreo bèta geëindigd was. De beveiligingsupdate van februari is in ieder geval al binnen bij vrijwel alle nieuwe Nokia-toestellen.

Het updatebeleid van Nokia is een ware verfrissing voor het enorm gefragmenteerde Android-landschap. Vorige week bleek uit cijfers van Google dat Android Oreo slechts op 1,1 procent van alle actie Android-smartphones staat. Niet zo gek wanneer bedrijven zoals LG, Huawei en Samsung maandenlang wachten met het updaten van hun vlaggenschepen, laat staan de goedkopere smartphones.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *