Nokia werkt stiekem nog steeds aan een Android telefoon

Nokia Normandy Android smartphone
Ondanks de aanstaande overname van Nokia door Microsoft schijnen de Finnen nog steeds van plan te zijn om een telefoon met Android op de markt te brengen. Gaat Microsoft dit laten gebeuren, of wordt er een stokje voor gestoken?

Onder de codenaam Normandy zou in Finland momenteel hard gewerkt worden aan een goedkopere smartphone die draait op aangepaste versies van Android. Nokia gaat -uiteraard- niet de versie van Android gebruiken zoals Google die aanbiedt. Er zou gebruik gemaakt worden van een zogenaamde ‘fork’ (afsplitsing), dan zijn Google-specifieke zaken zoals de Play Store niet aanwezig. Amazon heeft iets vergelijkbaars gedaan voor de Kindle.

De huidige budget telefoons van Nokia (Asha) draaien op een besturingssysteem waar veel minder apps voor beschikbaar zijn. Een switch naar Android zou dat probleem oplossen. De grote vraag is echter of Microsoft dit ziet zitten. (via: theverge.com)

Nog geen reacties

  1. Zijn er voor die “fork” ook niet minder apps beschikbaar? Of houden ze zelf een marketplace met kwaliteitscontrole bij voor hun “budget” telefoons?

  2. zo belachelijk als ze dit op de manier van amazon gaan doen. Ze weten toch ook dat deze dan direct geroot worden en hierop een normale android rom zal worden geflashed.

    De amazon store kan ook niet op tegen de play store…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *