Nokia X: de eerste Android-toestellen van Nokia

Nokia X
De geruchten over een Android-telefoon van Nokia bleken waar. De zojuist geïntroduceerde Nokia X draait inderdaad op Android, maar dan op een compleet andere versie.

Op het Mobile World Congress heeft Nokia de X geïntroduceerd. Een nieuwe serie budgettelefoons die niet op het vertrouwde Windows Phone draaien, maar op een afsplitsing van Android 4.4.2. Een zogenaamde fork. De Google Play Store zul je er niet vinden, maar wel Nokia’s eigen appwinkel, evenals Yandex en SlideMe.

Nokia X, Nokia X+ en Nokia XL

De telefoons draaien op een Qualcomm Snapdragon S4-processor met 512 MB werkgeheugen en 4GB aan opslagruimte. De gebruikersinterface van de X-serie is nog wel op tegels gebaseerd en vertoont daarmee wel overeenkomsten met Windows Phone op de Lumia-serie. Nokia-apps als HERE Maps met offline kaarten en Nokia MixRadio zijn direct beschikbaar. Alle toestellen zijn ook standaard uitgerust met diverse ‘third-party’ apps en games.

De Nokia X-instapper is uitgerust met een 4-inch display en een 3 megapixel-camera. De Nokia X+ is vrijwel hetzelfde, maar met meer geheugen en een microSD-kaartslot. Het derde toestel in de serie, de Nokia XL, biedt een 5-inch scherm met een 2 megapixel-camera aan de voorzijde en een 5 megapixel camera met flitser aan de achterzijde. De volledige Nokia X-serie is uitgerust met de Qualcomm Snapdragon dual-core processor en biedt ondersteuning voor Dual Sim.

Nokia X

De Nokia X heeft een adviesprijs van 89 euro. De Nokia X+ en Nokia XL kosten respectievelijk 99 euro en 109 euro. Of ze ook naar Nederland komen wordt later vandaag aangekondigd.

[gv data=”oUCEN-XvC7g”][/gv]

[lg_folder folder=”Nokia/Nokia_X/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

2 reacties

  1. Zeker budget, maar een 3 megapixel camera?! Dat had ik 10 jaar geleden al op mijn w810 walkmanfoon…

    Het succes zal afhangen van de apps. Als je geen google playstore kan vinden houd het denk ik snel op, niet slim van Nokia!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *