Nokia X2: nieuwe budgettelefoon met Android-genen

Nokia X2
Nokia heeft opnieuw een telefoon met Android uitgebracht. Althans, een telefoon met een zeer zwaar aangepaste versie van Android.

De nieuwe Nokia X2 is de opvolger van de scherp geprijsde X-serie die begin dit jaar werd gelanceerd. Het besturingssysteem op de X2 lijkt nog steeds erg veel op de interface van Windows Phone, maar heeft onderhuids niet met dat OS te maken. Het is immers een zogenaamde ‘fork’ van Android, maar zonder bekende Google-diensten als de Playstore of Maps. Apps downloaden gaat via de Nokia-store, Yandex en SlideMe. Ook is het mogelijk apps te sideloaden. Een andere vernieuwing is een lijst met alle apps als je naar links swipet, iets dat sterk overeenkomt met Windows Phone.

4,3 inch

De X2 heeft een schermdiagonaal van 4,3 inch met een 800×400-resolutie. De vorige X kwam met een 4 inch scherm. Wie groter wilde kon uitwijken naar de 5 inch XL. Onder de kap ligt een Snapdragon 200-processor met twee kernen, draaiend op een kloksnelheid van 1,2GHz doet en ondersteund wordt door 1GB aan werkgeheugen. Een meer dan welkome RAM-verdubbeling ten opzichte van het vorige instapmodel.

Ook de camera is beter geworden. Dat is nu een 5 megapixel exemplaar met flitser. Nokia, onderdeel van Microsoft, heeft dit keer trouwens wél een homeknop onder het scherm geplaatst. De vorige X had alleen een terugknop. De 150 gram wegende X2 heeft een 1800 mAh en zal aangeboden worden vanaf 99 euro.

[gv data=”Ri7qNQc5Q08″][/gv]

[lg_folder folder=”Oculus/X2/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *