Nokia X6: lekker goedkoop, maar toch dik aangekleed

Nokia X6
HMD Global is lekker bezig en dropt weer een goedkope Nokia vol toffe features.

Laten we beginnen met de naam: dit is de Nokia X6, die vooralsnog alleen in China op de markt komt. Maargoed, dat gold de afgelopen tijd voor meer Nokia’s en ook die kunnen we hier inmiddels gewoon kopen. De X6 is voorzien van een 5,8″ display met een resolutie van 2280 bij 1080 pixels. Precies: dezelfde resolutie als de OnePlus 6, maar dan in een iets kleinere verpakking.

HMD belooft dat de Nokia X6 voor 95 procent uit display bestaat, dus qua bezels ziet ‘ie er strak uit. Ook hier ontkom je niet aan een notch, maar dat nemen we op de koop toe. De Snapdragon 636 zorgt voor het nodige vermogen en bij het instapmodel krijg je verder 4GB RAM en 32GB opslag. De duurste variant heeft 6GB RAM en 64GB opslag. Meer ruimte nodig? Geen probleem: dan stop je er gewoon een microSD-kaartje in.

De X6 heeft een dubbele camera aan de achterzijde, waarbij de 16 MP-variant de belangrijkste is. Aan de voorzijde vindt je ook een 16 MP-camera die meteen Face Unlock ondersteunt. Standaard draait de X6 op Android 8.1 Oreo, maar Nokia belooft snel te updaten naar Android P.

De Nokia X6 is vanaf 21 mei te koop in China en gaat daar zo’n 200 euro kosten. Over de Europese release is helaas nog niets bekend.

Nog geen reacties

 1. Beetje een rare vergelijking om deze tegenover de nieuwe OnePlus 6 te zetten. Dit is vooral een concurrent voor de in China recent geïntroduceerde Xiaomi Mi 6X – waarvan de verwachting is dat deze straks internationaal als Mi A2 wordt uitgebracht.

  • @ffw88: Jup. En wel een rand aan de onderkant dus het argument van meer schermruimte gaat niet op.
   En een vingerafdrukscanner aan de achterkant, dus die rand aan de onderkant heeft geen enkele functionele betekenis.
   (alleen een technische, om de kosten laag te houden, want aansluitkabel van scherm moet ergens. Ofwel leuk dat deze telefoon goedkoop is, maar je ziet het er ook aan af)
   Ik ben fan van de nieuwe Nokia smartphones, maar deze laat ik voorbij gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *