Nokia zit in het nauw, dit gaat er nu gebeuren

Nokia kostenbesparingen

Grote kostenbesparingen voor Nokia, want het gaat financieel niet goed genoeg bij het Finse bedrijf.

De kostenbesparingen die Nokia doorvoert gaan mensen voelen. 10.000 mensen om precies te zijn. Het Finse bedrijf schrapt maximaal 10.000 banen. Nu werken er nog zo’n 90.000 mensen bij Nokia. Dit aantal gaat worden teruggebracht naar 80.000 tot maximaal 85.000 mensen. Het exacte aantal mensen dat moet vertrekken is nog te bepalen. De komende twee jaar hoopt Nokia daar een antwoord op te kunnen geven, ze willen eerst de marktontwikkelingen afwachten.

Ook op financieel gebied gaan er een hoop dingen veranderen. Tegen het einde van 2023 wil het bedrijf de kosten naar beneden hebben gebracht en zo ongeveer 600 miljoen euro te besparen. Dit heeft directe gevolgen voor de ontwikkeling in nieuwe innovaties, toekomstige mogelijkheden en het salaris van het werkende personeel. De plannen voor 2021 die eerder waren uitgezet blijven onveranderd.

De miljoenen kostenbesparingen van Nokia moeten vervolgens geïnvesteerd worden in de ontwikkeling van 5G, de cloud en een digitale infrastructuur. Nokia heeft een lange termijn visie voor ogen met deze investeringen.

Al met al serieuze veranderingen binnen de wereld van Nokia. Het bedrijf heeft het er lastig mee. Met deze nieuwe plannen gaat het roer flink om bij het merk dat ooit de bekendste telefoon ter wereld had.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *