Nokia’s buigbare smartwatch komt in het najaar van 2014

Nokia's buigbare smartwatch komt in het najaar van 2014
Na de overname van de telefoontak door Microsoft mag Nokia zelf geen telefoons meer maken, maar niemand verbiedt ze om met andere wearable tech op de markt te verschijnen. Naar verluidt broeden de Finnen op een buigbare smartwatch.

Volgens een tipgever van Nokiablog NPU wordt er volop gewerkt aan een slim horloge dat over buigbare elementen beschikt. Vandaar dat ze onlangs dat patent voor een opvouwbatterij indienden, was het eerste dat ons te binnen schoot. De techniek in het slimme horloge zou zijn afgeleid van de eerder onthulde Nokia Kinetic, die bedient werd door hem te draaien, buigen en knijpen.

Het horloge zou ook over Nokia Morph beschikken, een techniek die een jaren geleden werd gedemonstreerd en een soort nanotechnologie omvat waardoor apparaten wel buigbaar worden, maar toch sterk blijven (video).

Dit, en andere geruchten, geven steeds weer de indicatie dat we nog lang niet van Nokia af zijn. Ze mogen straks dan hun naam niet meer op telefoons plakken, er komen genoeg andere producten uit de Nokia-koker. Van HERE Auto tot slimme brillen, en volgend jaar dus wellicht een flexibel horloge.

Hieronder een al wat oudere video van de Nokia Kinect-techniek waarin een buigbare telefoon wordt gepresenteerd.

[gv data=”tuqAzdmsBWE”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *