Nokia’s nieuwste vlaggenschip: 41 megapixel camera!

Nokia's nieuwste vlaggenschip: 41 megapixel camera!
Al geruime tijd wachten Nokiaisten op de komst van de Lumia 920-opvolger. En we hebben een flauw vermoeden dat fotografen er ook blij van zullen worden.

Volgens My Nokia Blog wordt de EOS, zoals de smartphone vermoedelijk gaat heten, in twee variaties getest: met een dual core en een quad core processor. Laatstgenoemde – met een Snapdragon 800 processor – zou echter teveel stroom verbruiken waardoor de voorkeur nu bij een dual core-versie zou liggen.

Killer-camera

Maar welke processor de Nokia EOS ook krijgt, een 41 megapixel camerasensor om de concurrentie het angstzweet te bezorgen lijkt vast te staan. En ze hebben de techniek al op de plank liggen in Finland. In 2012 bracht Nokia namelijk de 808 PureView uit, met een soortgelijke 41Mp-camera.

[gv data=”vfvMWyWvrAQ”][/gv]

De EOS-camera zou beschikken over OIS (optical image stabilisation), Xenon en LED flash. De vraag is echter: hoeveel nut heeft een 41 megapixel camerasensor op een telefoon en in hoeverre kan je dit benutten. Daarnaast: fotobestanden worden er ontiegelijk groot van. We denken echter dat, net als bij de 808 PureView, het aantal MP instelbaar is, afhankelijk van de situatie.

Over de werking wist PC Mag vorig jaar het volgende te melden:

It never actually takes 41MP images, however, in part because the file sizes would be too big and in part because it actually uses the additional megapixels to capture more information, which it then turns into better standard images.

Nog geen reacties

  1. Ik heb de 808 en hij maakt geweldige foto’s. Hij gebruikt altijd alle pixels en je kunt er 38 mp foto’s mee maken als je dat wilt, die worden ongeveer 15 mb.
    Als je hem op “gewone” stand gebruikt maakt hij foto’s van 5 tot 8 mp waarbij de 41 mp’s worden gebruikt voor minder ruis e.d. Hij combineert, zeg maar, de 5 omliggende pixels tot 1 waardoor je minder last hebt van allerlei gevolgen van de kleine lens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *