Nooit meer spullen vergeten in taxi’s door slimme camera’s

Auteur: , 1 Reactie
Japanse taxi

Het is je misschien al eens overkomen, want het gebeurt verschrikkelijk vaak dat mensen onbedoeld iets achterlaten in een taxi. Vaak je eigen schuld, maar het is erg irritant.

Het Japanse taxibedrijf Kokusai Motorcars Co.’s Tokyo taxis gaat dit probleem nu te lijf met slimme camera’s. Deze worden ge├»nstalleerd onder de voorstoelen, in de kofferbak en in de hemel van de taxi.

Het systeem vergelijkt het beeld van voordat de passagiers instapte met het beeld direct nadat de passagiers zijn uitgestapt. Wanneer er een item wordt ontdekt dat er nog niet lag op het moment dat men instapte, dan wordt een waarschuwing gegeven. Op die manier komen de passagiers en chauffeur hier niet pas achter nadat de taxi weer lang en breed vertrokken is. Vorig jaar werden in 210.000 voorwerpen vergeten in taxi’s van het Japanse taxibedrijf.

Over privacy hoeven de klanten zich geen zorgen te maken. De camera’s maken geen herkenbare beelden van gezichten en bovendien zal men met stickers op de taxi op de aanwezigheid van de camera’s worden gewezen.

Installeren van het systeem kost het taxibedrijf omgerekend zo’n 380 euro per taxi. Het is de bedoeling dat voor volgend voorjaar alle 3.100 taxi met de slimme camera’s zijn uitgerust. (via: wsj)1 reactie

Taxi Arnhem Schiphol http://taxi-arnhem-schiphol.nl probeert dit wel te regelen naar luchthavens. Laats een ernstige probleem met taxi Doetinchem http://doetinchem-taxi.nl in Gelderland. Maar ja er komt toch niets van terecht.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).