Nooit een goed idee: lasers op een politiehelikopter schijnen

Nooit een goed idee: lasers op een politiehelikopter schijnen
Je laserpen op een helikopter richten is levensgevaarlijk. Je laserpen op een politiehelikopter richten is levensgevaarlijk én superdom. Kijk mee hoe de Britse politie deze kwestie eventjes oplost.

De beelden zijn afkomstig van een politiehelikopter uit de National Police Air Service, die ’s nachts een ronde maakt over Kitts Green in Birmingham. Daar treffen ze een tuinfeestje aan, waarbij één van de aanwezigen doodleuk zijn groene laser in de cockpit van de heli schijnt. Een ietwat ondoordacht geintje waarbij je de piloot kunt verblinden, met kans op oogletsel. Het beschijnen van vliegtuigen en helikopters is niet voor niets in de meeste landen strafbaar – ook in Nederland.

Nadat het groene licht heen en weer bounced in de cabine gaat de politiehelikopter op zoek naar de dader(s), en wordt er versterking vanaf de de grond ingezet. De laserpenidioot hadden ze vervolgens in no-time te pakken. De politie van West Midlands zegt dat de dader uiteindelijk een taakstraf van 250 uur, een geldboete en 7 maanden voorwaardelijk opgelegd heeft gekregen.

Check ook: met deze laser zet je dingen in de fik

[gv data=”SaOhD2r-Y8c”][/gv]

3 reacties

  1. Mag je dan tegenwoordig ook helemaal niets meer dan :<

    Even serieus, het was geen al te slimme actie, maar die straf lijkt mij behoorlijk buiten proporties. Als ze heb die beelden hadden laten zien, een hartig woordje met hem hadden gesproken, en z'n laserpen af hadden genomen wat het waarschijnlijk ook wel duidelijk geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *