Nooit meer claustrofobisch in een lift met virtuele ramen

DigiGage elevator
Liftangst bestaat in allerlei gradaties. Er zijn mensen die in een lift altijd wat gespannen zijn, maar je hebt ze ook die je met al het geweld van de wereld nog niet in zo’n afgesloten metalen hijsbak krijgt.

Voor een deel van de mensen met claustrofobische neigingen, kan het product van DigiCage wellicht uitkomst bieden. Het bedrijf geeft liften met hi-res schermen een virtueel raam. Dat kan een klein raampje zijn, maar ook een panorama-view ter grootte van een volledige liftwand.

Het beeld dat op de schermen wordt getoond is er in allerlei smaken. De virtual reality varieert van een wonderschone onderwaterwereld tot een drukke kantoorbuurt. Het beeld is volledig afgestemd op de bewegingen van de lift. Dus wanneer de lift beweegt, dan beweegt het beeld mee om de illusie te wekken dat het scherm een echte raampartij is.

Dergelijke afleiding moet het ritje in de lift een stuk aangenamer maken. In onderstaande video legt het bedrijf uit hoe hun systeem werkt.

[gv data=”hf4xractns”][/gv]

Een voorbeeld van hoe het ook kan, maar je precies het omgekeerde effect bereikt, zie je in de volgende video. Daar verdwijnt een virtuele vloer onder de voeten van de mensen in de lift.

[gv data=”NeXMxuNNlE8″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *