Nooit meer die ene artiest horen op Spotify!

Nooit meer die ene artiest horen op Spotify!
Een zeer handige feature.

Misschien herken je het wel. Je bent fan van een bepaald genre, maar binnen dit genre zijn er artiesten waar je niets mee hebt. Je laat Spotify willekeurig nummers afspelen binnen dit genre en plots komen die ene artiesten voorbij. De gruwel! Snel op volgende klikken.

Spotify kent tot op heden geen functie op bepaalde artiesten te negeren, maar er komt daar binnenkort verandering in. De muziekstreamingdienst werkt aan een functie die gebruikers in staat stelt om artiesten te blokkeren. De functie test het bedrijf momenteel op iOS. De feature werd aangewakkerd door huidige discussies binnen de industrie. Nu R. Kelly verdacht wordt van diverse delicten willen mensen niet meer naar deze artiest luisteren. Zo’n artiest blokkeren zou een handige uitkomst zijn. R. Kelly verbannen van Spotify is immers een anders uiterste en zulke Turkse praktijken moeten we niet willen op een vrije app als Spotify.

De feature is niet geheel nieuw. Althans, voor Spotify. Jaren geleden testte de dienst al deze mogelijkheid. In 2017 werd echter besloten de functie niet door te zetten. Door de actualiteiten kwam de techniek echter opnieuw op de agenda. Dit keer lijkt de feature wél werkelijkheid te worden. (via Thurrot)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *