Nooit meer een fikkende smartphone

Auteur: , Geen reacties
Nooit meer een fikkende smartphone

Een groep onderzoekers aan de Universiteit van Stanford hebben een middel gevonden om te voorkomen dat mobiele apparaten zomaar in de hens kunnen vliegen.

Sinds het gedoe met de Galaxy Note 7 is het een heet onderwerp: brandende smartphones. Samsung heeft bekendgemaakt dat ze volgende week maandag met de uitslag van het Note 7-onderzoek komen. Een groepje onderzoekers heeft besloten niet af te wachten en hebben zelf een middel gevonden om te voorkomen dat noch een smartphone, noch een laptop of elk ander mobiel apparaat ooit vlam kan vatten door een falende lithium-ion accu.

De onderzoekers hebben een chemische component ontwikkeld dat fungeert als een blusdeken rondom de batterijen. Als de batterij een temperatuur van 150 graden Celcius bereikt dan geeft het goedje zichzelf vrij. Het deken ‘blust’ het brandje meteen. Volgens de onderzoekers binnen 0,4 seconden nadat er wordt geconstateerd dat de batterij of batterijen vlam gaat/gaan vatten.

Volgens de onderzoekers heeft hun uitvinding geen invloed op de kracht van de batterij. In een publicatie in wetenschapsmagazine Science vertellen de onderzoekers over hun vinding.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).