Nooit meer in de file dankzij privédrone

Drone TransportNa pakketjes moeten drones nu ook passagiers gaan vervoeren.

Het bedrijf Joby Aviation werkt aan een twee-zits elektrisch vliegtuig en wil nu transportdrones gaan bouwen voor de consument. CEO Joe Ben Bevirt verwoordt het als volgt:

“Als we een vliegtuig kunnen bouwen dat stil, veilig, en zuinig is, en dat je vijf keer zo snel naar je bestemming kan brengen als vervoer over de grond, dan verandert dat ons leven radicaal.”

Waarschijnlijk kunnen de plannen wel op enige juridische weerstand rekenen. De Amerikaanse FAA (Federal Aviation Administration) verzet zich bijvoorbeeld tegen het gebruik van drones voor materieel transport; bij mensen zal die er vermoedelijk ook zijn. Joby Aviation is verre van de enige partij die zich bezighoudt met nieuwe, inventieve vormen van transport. Tesla en Elon Musk werken bijvoorbeeld aan het Hyperloop Transport System, waarmee mensen door een buis worden gestuurd. Dat baanbrekende systeem wordt momenteel getest op een speciaal aangelegd testtraject.

Nog geen reacties

  1. Ben benieuwd hoe dit gaat werken? Het verkeer is nu ‘2D’ (Om het maar even makkelijk te noemen, vooruit/achteruit en links/rechts). Wel systeem gaat ons behoeden van ongelukken in een ‘3D’ situatie met vooruit/achteruit, links/rechts en hoog/laag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *