NOOIT meer irritante WiFi-verbindingen met iOS 11

iPhone
Er is een nieuwe feature opgedoken voor iOS 11 en iOS-bezitters zullen er blij mee zijn.

Het is een irritatie op iOS: het apparaat maakt verbinding met (openbare) WiFi-netwerken die het systeem herkent. Niet vervelend als je thuis of bij een vriend bent. Daar werkt de WiFi immers prima. Wel vervelend als je op een vliegveld, treinstation of winkelcentrum bent.

Veel hotspots gebruiken namelijk dezelfde naam. Het toestel maakt vervolgens automatisch verbinding met het netwerk. Normaal gesproken moet je de voorwaarden accepteren en heb je inderdaad verbinding, maar dit kan niet automatisch. Dit heeft tot gevolg dat je iOS-apparaat WiFi-verbinding heeft, zonder toegang tot het internet.

Met iOS 11 zal het straks mogelijk zijn om per netwerk Auto Join uit te schakelen. Zo kun je ongestoord blijven internetten en maakt je iOS-apparaat niet opeens verbinding met een of ander ‘herkenbaar’ netwerk in de buurt. De feature werd ontdekt in iOS 11 Beta 4.

Eén reactie

  1. Ik dacht dat die autojoin feature er vroeger ook al was maar het werkte gewoon nooit goed. Vervolgens zat je op wifi maar had je geen internet als je niet oplette.
    Ik twijfel nog om de laatste beta van ios erop te zetten, loop nu 1 versie achter maar mijn batterij gaat 2 dagen mee. Het lijkt een beetje op die ene goede versie van IOS10 beta en daarna ging het weer downhill.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *