Nooit meer je auto kwijt met nieuwe Google Maps-functie

Google Maps
Google gaat deze een handige tool toevoegen aan Google Maps.

Uit een analyse van Android Police blijkt dat Google Maps een uitzonderlijke handige nieuwe functie krijgt. In versie 9.49 (beta) van Maps is het mogelijk om de locatie van je auto te registreren. Zo vergeet je nooit meer waar je je auto hebt geparkeerd.

Daar houdt het daarentegen natuurlijk niet op, want naast de locatie opslaan, kun je notities maken en kun je zelfs instellen hoelang je nog mag parkeren. Zodra de ingestelde tijd op is, krijg je een melding. Tot ziens, parkeerboetes!

Een tekortkoming van de nieuwe functie, zo stelt Android Police in hetzelfde artikel, is dat je slechts één locatie kunt opslaan. Als voorbeeld noemt de website dat je “niet je auto kunt parkeren op een langetermijnplek op het vliegveld, ergens naartoe kunt vliegen, om vervolgens de locatie van je huurauto op te slaan.”

Fair enough, maar dat is een scenario dat relatief weinig zal voorkomen. Als je parkeerplek op een vliegveld al niet geregistreerd wordt, kun je altijd de exacte locatie (bijvoorbeeld R2D2, rij 2, deck 2?) opschrijven. Maps is immers ook niet zó accuraat, dat het altijd de exacte locatie op een druk parkeerterrein kan pinpointen.

Hoe dan ook, de nieuwe functionaliteit kan een hoop stadsproblemen oplossen wat betreft het parkeren van je auto. Wel zal Google de komende tijd aan de accuratie van de app moeten werken; Maps vergist zich nog wel eens in de exacte locatie van jouzelf of je auto. Tevens ligt de mogelijkheid om twee of meer locaties op te slaan voor de hand.

UPDATE: de functie is inmiddels beschikbaar voor Android-gebruikers. Door op de blauwe stip die de locatie van de gebruiker aangeeft te drukken, kan de huidige locatie worden opgeslagen als parkeerplaats. Daarbij kan je een korte notitie invullen en ook selecteren hoe lang je nog op de parkeerplek mag staan. Op de kaart is vervolgens te zien wanneer de parkeermeter moet worden bijgevuld. Vermoedelijk zal deze optie binnenkort ook in de iPhone-app verschijnen. De eigen kaartenapp van Apple bevat overigens al een vergelijkbare functie, evenals de Waze app.

20 reacties

 1. Volkswagen app laat dmv apple maps idd al de parkeer locatie zien eveneens als ford die doet hetzelfde maar dan zonder app. Het enige wat nodig is is een bluetooth verbinding met de auto

 2. Dit heeft iOS al een tijdje volgens mij. In Dubai heb ik mijn telefoon op de Audi MMI van onze huurbak gekoppeld, die gaf vervolgens bij het verlaten van de auto aan waar ik hem gelaten had in mijn navigatie-app.

 3. Nu kan dat nog niet heel precies nee. Maar de ESA is bezig met het navigatiesysteem Galileo. Ik hoorde dat ze daarmee op 50 cm nauwkeurig konden kijken waar iets is!

 4. Ik gebruik gewoon de app Find My Car als ik hem op een onbekende plek achterlaat altijd tot op de meter nauwkeurig terug te vinden.

 5. Onhandig dat je het handmatig moet activeren. Apple onthoudt de locatie waar de bluetooth verbinding met de carkit verbrak, simpel maar effectief.

  Daarbij moet ik zeggen dat ik daarna nog nooit de kaarten app heb gebruikt om de auto terug te vinden. Meestal is die route ongeveer hetzelfde als toen ik hem parkeerde, maar dan omgekeerd. Die keer dat je zoveel hebt gezopen dat je het niet meer weet is het misschien verstandig om niet zelf terug te rijden;)

 6. Je kunt ook gewoon je hersens gebruiken…

  Dit soort snufjes maakt de mens alleen maar dom. Over 80 jaar vertelt je telefoon hoe hard je moet persen op het schijthok omdat ze te stom zijn om dat zelf te bedenken…

  • @lekbak: natuurlijk niet. Als je telefoon bijhoudt waar je auto staat dan kun jij weer wat meer hersencellen inzetten om de formule voor koude kernfusie te bedenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *